Nieuws

Feestelijke opening Helicongebouw groot succes

Afgelopen zaterdagmiddag is het Helicongebouw aan de Socrateslaan feestelijk geopend.

Wethouder Marcel Fluitman verzorgde de officiële opening met een toespraak en onthulling van het naambord met het nieuwe logo van dit karakteristieke gebouw (zie foto, door Kees Linnenbank).

Stichtse Vrije School–docent Frans Lutters vertelde bevlogen een inspirerend verhaal over de berg Helicon in de Griekse mythologie, compleet met de 9 kunstmuzen en de zonnegod Apollo (de zon scheen inderdaad!).

Vervolgens waren er mooie optredens van het Socrateskoor en werd de middag afgesloten door cabaretière Dorine Wiersma met snedige, scherpzinnige en hilarische liedjes.

Talrijke bezoekers, uit Zeist en omstreken, maar ook uit heel het land en de direct omwonenden kwamen een kijkje nemen. Bezoekers volgden een lesje pilates, kwamen te weten wat homeopathie nou eigenlijk is, werden geïnspireerd door mooie kunst en architectuur, kortom: maakten kennis met de vele organisaties in het gebouw, van coaches tot en met acupuncturisten en een veelzijdige verloskundige.

Er was een breed scala aan activiteiten voor jong tot oud. Bezoekers werden heen en weer gebracht door twee bedreven riksjarijders, kinderen reden op en neer op 2 lieftallige pony’s, konijntjes en cavia’s werden geknuffeld bij kinderdagverblijf ’t Kleine Volkje, en poppen werden weer beter gemaakt door (poppen)dokter Desiree van Klaveren van Widar Consultatiebureau. In de hal was een markt met kramen van lokale winkeliers en bedrijven: van boeken tot en met stenen, van schilderijen tot biologische groente!

Al met al was het een zeer geslaagd feest, met een positieve impuls voor alle organisaties in het Helicongebouw, de bezoekers en de buren! Kom vooral eens kijken: u bent van harte welkom op de Socrateslaan 22A, tussen de Stichtse Vrije School en de Zeister Vrije School.

wethouder

Foto gemaakt door: Kees Linnenbank