Helicon

Naamgeving en history

Helicon is een beroemde berg in Phocis, (Griekenland) die aan Apollo en de zanggodinnen of muzen werd toegewijd, de muzenberg. Helicon werd later ook wel de plaats, waar dichters ter beoefening van de dichtkunst vergaderen.

 

De naaam is gegeven door de Vrije Pabo opleiding, die tot de zomer van 2013 als Hogeschool Helicon in het gebouw gehuisvesd was. Nadat deze opleiding is gefuseerd met Hogeschool Leiden is het gebouw na diverse verbouwingen opnieuw in gebruik genomen door diverse bedrijven.

 

Het Helicongebouw heeft een in het oog springende architectuur. Het bestaat uit drie aan elkaar gekoppelde zevenhoeken met taps toelopende daken. Rondom is een mooie tuin.

Nieuwe bestemming

Door de speciale bouw, de vele beschikbare ruimtes en de aanwezigheid van een volwaardige theaterzaal zijn wij in staat om bijzondere initiatieven de ruimte te geven om zich in het Helicongebouw te presenteren. Voor de theaterzaal denken wij dan vooral aan podiumkunsten zoals toneelkunst, kooroptredens en concerten, en dergelijke. De zaal is uitgerust met een licht- en geluidsinstallatie, en kan indien gewenst ook volledig verduisterd worden. De zaal kan zowel overdag als ’s avonds worden gehuurd.

 

Daarnaast zijn er verschillende ruimtes om lezingen, workshops of tentoonstellingen te houden. Ook andere (culturele, sociaal-maatschappelijke) activiteiten kunnen zeker een plaats vinden in het gebouw of op het omringende terrein.

Klik in het linker keuzemenu op "verhuur" voor alle mogelijkheden.